Online Psikolog Tavsiyesi » Psikolog Sayfası

Ankara'da Psikolog Arıyorsanız
Psikolojide Çift Doktora
Klinik Psikolog ve Psikoterapist
Dr. Hüseyin Doğan

Hemen Randevu Alın 0312 945 9982

Ankara’da Psikolog Arıyorsanız Doğru Adrestesiniz… Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr. Hüseyin DOĞAN

Ankara Psikolog Tavsiyesi

Ankara’da psikolog tavsiyesi ya da deneyim ve uzmanlığı ile önerilen bir uzman psikolog, çocuk psikologu, evlilik danışmanı ve ilişki terapisti alanlarında uzman bir psikolog arıyorsanız doğru adrestesiniz. Psikolojik yardım almadan önce mutlaka İlk Kez Psikoloğa Gideceklere Öneriler adlı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.  Siz ya da yakınınızın yaşadığı; evlilik ve aile sorunları, panik atak, sosyal fobi, takıntı, depresyon, kişilik problemleri, dikkat eksikliği, iletişim problemleri psikolojik kökenli sorunlarınızda alanında uzman lisans, yüksek lisans ve doktorasını psikoloji alanında yapmış Doktoralı Psikolog olarak hizmet veren Psikoterapist Dr. Hüseyin Doğan’dan profesyonel bir yardım hizmeti alabilirsiniz.

Ankara tavsiye edilen psikolog arayışınızda, randevu almadan önce detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz. Profesyonel yardım alacağınız psikolog ya da psikoterapistin mutlaka bu alanda yüksek lisans ya da doktora yapmış olması gerekli psikoterapi eğitimlerini alarak belli bir vaka deneyimi olması-yeni mezun olmaması- konularına dikkat ediniz. 18 Yıllık psikoterapi deneyimi ile Uzman Klinik Psikolog Dr. Hüseyin Doğan’dan randevu almak için i 0312 945 99 82 nolu telefondan arayarak çalışma şekli, koşulları ve sorununuzla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yaşadığımız sorunlara doğru ve kalıcı çözümler bulmak, ilaçsız tedavi olmak için bir psikologla konuşmak, derdinizi anlatmak istiyorsanız sorununuzun çözümü için ilk ve en önemli adımı atmışsınızdır demektir. Çünkü sorununuz farkında olmanız ve yardım ve çare aramanız bu süreçteki en önemli adımdır. Peki sizin sorununuz çözümüne yardımcı olabilecek en uygun ya da en iyi psikologu nasıl bulabilirsiniz?

Psikolojik sorunlarınızla ilgili psikolog yardımı almaya karar verdiyseniz göz önünde bulundurmanız gereken kriterlerdir işte bunlar:

İlk kriter lisans diploması, psikiyatri, psikoloji ya da psikolojik danışmanlık alanlarından birinde almış olmalı. Bunun üzerine ise en az klinik psikoloji yüksek lisansı ya da sorununuz türüne göre geçerli ve uzun süreli bir psikoterapi eğitim almış olmalı (Psikiyatr uzmanlığı olanlar için bu şarta gerek yok).

Diploma ve eğitim kriterlerini karşılayan kişiler ise sizin için her zaman en iyi seçenek olmayabilir. Aldığı bu eğitimleri nerede nasıl ne şekilde kullanıyor. Bu eğitimleri doğru yerden alıp almadığı da önemli. Maalesef günümüzde bir çok özel üniversite en çok 10 kişi ile yapılması gereken yüksek lisans eğitimleri 100 kişilik anfilerde yapılıyor ve sırf para uğruna yüzlerce diploma dağıtılabiliyor.

Bazen tecrübeli ancak yüksek lisansı olmayan kendini sürekli geliştiren mesleki deneyimi olan psikolog ya da psikoterapistler ise bu alandaki doçent ya da profesörlerden çok daha etkili ve faydalı terapi yapabilmektedirler. Bunun da farkında olun ve diplomanın herşey olmadığını da aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Uzman olmayıp da alanında çok deneyimli olan, ne yaptığını bilen kişiler size tavsiye edilen psikolog ya da psikoterapist ise ve bu kişiler uzun süredir psikoterapi alanında çalışıyorsa hiç çekinmeden bu kişilerden yardım alabilirsiniz. Fakat terapistliğini bir haftalık ya da on günlük sertifika programlarından kazanmış biriyle karşı karşıyaysanız hemen oradan uzaklaşın derim.

Her psikolog, terapist olmadığı gibi her klinik psikolog da terapist değildir. Ülkemizde psikoterapi eğitimi, klinik psikoloji programları dahil, üniversiteler bünyesinde verilmemektedir. Daha çok alandaki uzmanların kişisel uğraşları sonucunda aldıkları eğitimleri sonucunda bu yeterliliğe zamanla ulaşabilmektedirler. Hele gittiğiniz uzman size, nlp koçu, kişisel gelişim uzmanı, yaşam koçu olduğunu söylüyorsa bunların terapi ile yakından uzaktan alakası olmadığını bilin.

Sorununuz “panik atak” ya da “takıntı” gibi kolay tanımlanabilir bir sorunsa o konuda çalışan bir psikolog ya da psikoterapist arayın. Tavsiye edilen psikolog, her zaman sizin sorununuz için doğru uzman olmayabilir. Arkadaşınızın panik atağını iyileştirmiş birisi sizin depresyonunuzu da iyi tedavi edecek diye birşey yoktur.

İlişki önemlidir, bunu unutmayın. Terapide asıl iyileştiren etmen psikoloğun uzmanlığı ya da diploması değil “aranızdaki ilişkidir”. Aranızdaki ilişkinin sağlıklı ve olumlu olmadığını düşünüyorsanız terapistinizle yola devam etmeyi gözden geçirin. İlk karşılaştığınız anda hoşlanmamışsanız, kendinizi bir şekilde rahatsız hissetmişseniz başka psikolog ya da psikoterapistlerle de görüşmenizi tavsiye ederim.

Tavsiye edilen psikolog hakkında gerekli ön araştırmaları yaptıktan sonra içinizdeki sesi dinlemek bazen en etkili yöntemdir. Gerçekten terapide önemli olan tek şey psikolog ya da terapiste güvenebilmektir. “Ben bu kişiye güveniyor muyum?” sorusuna düşünmeden ve gözünü kırpmadan “evet” diyebilmek sorununuzun daha terapiye başlamadan %50’sini halletmek demektir

Terapistiniz ya da psikologunuz sizi olumlayan ve onaylan bir makam değildir, böyle bir sorumluluğu ve vazifesi de yoktur. Terapist sizin arkadaşınız, anne ya da babanız da değildir. İlişki ilerledikçe psikolog ya da terapistinizle olan ilişkiniz anne, baba, arkadaş, eş ile olan ilişkinize dönüşmüşse ve terapi oturumları sırasında terapistiniz bu durumu seansta işlemiyor ya da ele almıyorsa tavsiyem kendinize hemen başka bir terapist bulun. Terapi süreci karşılıklı dertleşme sürecine dönüştüyse ortada terapi edilecek bir şey yok demektir.

Terapistiniz ya da psikoloğunuz kimseyi, dünya görüşünü, cinsel tercihini, politik, dini ve ahlaki inançlarını açıklamak, yadsımak ya da değiştirmek yönünde zorlamaz. Eğer bu tür bir baskı hissediyor ya da size bir şekilde “yazmaya” başladığını hissediyorsanız mutlaka başka bir uzmana başvurun. Her psikolog psikologlar için uyması zorunlu olan Etik Yönetmeliği ilkelerine uymak zorundadır.

Son olarak yapılan hatalardan bir diğeri ise yaşanılan semte yakın olan psikologa gitmeyi tercih etmek. Yakın semtteki psikolog her zaman en iyi psikolog olmayabilir. Örneğin “Çayyolu psikolog” arayışında olan bir danışan genelde kendine en yakın semtte psikolog kliniği olan bir uzman arıyor. Halbuki belki de sorunu için en doğru psikolog kızılayda kliniği olan bir psikolog olabilir. Bu durumun tersi de geçerli olabilmektedir. Nasıl fiziksel bir hastalığımız için en doğru uzmanı bulabilmek adına mesafeler önemli değilse, o uzman kişiyi arayıp buluyorsak aynı özeni ruh sağlımız için de gösterebilmeliyiz diye düşünüyorum.

Son söz olarak, en iyi psikolog ya da psikoterapist, ortak ilgiler ve sorunlarınızı paylaştığınız arkadaşınız, size iyi hissettiren eşiniz, sizi onaylayan anne ya da babanız değildir olamaz da. İyi bir psikolog ya da psikoterapist terapide gerektiğinde sözünüzü kesebilen, bahsetmek istemediğiniz konuları açmak için sizi zorlayabilen ya da cesaretlendirebilen, ağlamalarınıza sizinle birlikte eşlik etmeyen, sizi yaşadığınız zor zamanlarınızdan dolayı teselli etmeye çalışmayan, tavsiye ve akıl vermeyen, sizinle samimi, içten terapotik ve profesyonel bir ilişki kurabilen birisi olmalıdır.

Çalışmalarımızda her birey kendine özel, tek ve biricik kabul edilerek yaklaşılır dolayısıyla Uzman Psikolog ve psikoterapistimiz karşısındaki danışanını yaklaşırken pergel gibi bir ayağı sabit şimdi ve burada iken diğer ayağı ile danışanın dünyasında dolaşır. Böylelikle empati kurar, onun dünyasındakileri şimdi ve burada’ya getirir.

Psikolog Ekibimizin Genel Çalışma Alanları

Ankara psikolog ekibimiz, özel olarak; anksiyete, panik atak, depresyon ve takıntı, kaygı bozuklukları, sosyal kaygı, kişilik bozuklukları, travma sorunlarında hizmet sunmaktadır. Genel olarak ise bireysel terapi, aile danışmanlığı, ilişki terapisi, çift terapisi alanlarında; bilişsel davranışçı terapi, şema terapi, bilinç altı temizliği, hipnoz, emdr terapisi gibi yöntemlerle Ankara’nın en iyi psikologları olarak profesyonel ve bütüncül bir anlayışla hizmet sunmaktayız.

Ayrıca, Ankara psikolog ekibimizle birlikte psikoloji mesleği ve biliminin standartlarına sıkı sıkıya bağlı olarak ve bu standartları en yüksek düzeyde uygulayıp, çalışmamız boyunca ve sonrasında hizmet verdiğimiz kişi ve kurumlardan edindiği bilgileri gizli tutmakla yükümlü olduğumuzu taahhüt ederiz.

Ankara Psikolog Tavsiyesi arıyorsanız doğru adrestesiniz.. 

Uzman Klinik Psikolog ve Psikoterapist Dr.Hüseyin Doğan

 

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »
Scroll to Top